torsdag den 6. december 2012

Citron-romtærte





Svampet lækker kage
 - selvfølgelig uden mel og sukker
 
Til ca. 10 personer
Ingredienser:
100 gr. svesker (stenfri)
2 dl. rom eller en stor sjat romessens
400 gr. dadler (stenfri)
200 gr. mandler
4 spsk. koldpresset jomfru kokosolie
Fintrevet skal og saft af 1 økologisk citron
1 tsk. vaniljepulver eller ½ stang vaniljestang (finthakket)
2 tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
1 knsp. peber
6 økologiske æg
 
Fremgangsmåde:
Sveskerne lægges i blød i rommen i mindst 2 timer – helst natten over.

Tænd for ovnen på 160 grader. Kør dadler, mandler, kokosolie, vanilje, salt og peber, citronsaft og –skal i en foodprocessor, indtil alt er kørt grundigt sammen til en homogen masse.
Tilsæt æggene lidt efter lidt, men foodprocessoren stadig kører.
Dræn sveskerne for rom og pisk resten af rommen i dejen. Rør sveskerne ud i dejen.
Kom dejen i et tærtefad beklædt med bagepapir, og bag tærten i 40-45 minutter.

Lad tærten køle lidt af, inden den serveres. Velbekomme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar