fredag den 7. december 2012

Regnbuenøddekugler

Dette er en hyggelig indendørs vinterbeskæftigelse med børnene, når vinden rusker udenfor.
Nøddekuglerne kan godt være lidt klistrede i starten - til gengæld er der drys nok til flere omgange kugletrilning. God fornøjelse.

Ingredienser til ca. 20 kugler:
2 dl. mandler
2 dl. cashewnødder, usaltede
2 dl. dadler
¼ dl. vand


Ingredienser til drys i 4 farver:

1 rødbede
1 håndfuld frisk persille
½ dl. blåbær, friske
Revet skal af 1 økologisk appelsin
8 dl. kokosmel


 
Fremgangsmåde til kuglerne:
Blend mandler, cashewnødder og dadler hver for sig og bland dem til sidst grundigt sammen i en skål. Hvis du bruger friske dadler, skal du kun tilsætte ¼ dl. vand. Hvis du bruger medjool eller tørrede dadler skal du tilsætte ½ dl. vand.
Tril massen til små kugler og stil kuglerne i køleskabet imens du laver drysset:


Rød: Kom 2 dl. kokosmel i en blender eller foodprocessor. Riv rødbeden til du har hvad der svarer til 1 spsk. revet rødbede, og tilsæt det kokosmelet. Blend grundigt, til alt er findelt.

Lilla: Kom 2 dl. kokosmel i en blender eller foodprocessor. Dræn blåbærrene for væde (hvis du har brugt frosne). Tilsæt blåbærrene til kokosmelen og blend grundigt til det har taget farve og alt er findelt.
Grøn: Kom 2 dl. kokosmel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt persillen og blend grundigt til det har taget farve og alt er findelt.

Gul: Kom 2 dl. kokosmel i en blender eller foodprocessor. Riv appelsinens skal fint på et rivejern og tilsæt det kokosmelen. Blend grundigt til det har taget farve og alt er findelt.

 
Tag 4 tallerkner eller skåle og hæld hver farve på hver af tallerknerne og tril så kuglerne i farverne og sæt dem på et fad.
Opbevares i køleskab til de skal serveres.
Hvis du har for meget drys tilbage, kan det bruges i denne opskrift: Stoplys muffins

Ida Marie syntes at det var lidt fedtet,
men hun var vild med farverne

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar