mandag den 7. januar 2013

Spinattærte med ost og svampe




Spinattærten mætter godt, og kan beregnes til 4-6 personer.

Det kan være sundhedsskadeligt at genopvarme spinat, medmindre at spinaten er renset meget grundigt for jord inden brug og maden er blevet kølet helt ned kort efter tilberedningen.


Den kan laves til vegetarer ved at udelade bacon.

 
Tærtebund:
150 gr. smør
100 gr. mandelmel
50 gr. sesamfrø
1 tsk. salt
2 spsk. Husk psyk.frøskaller
1 økologisk æg

Fremgangsmåde:
Sæt smørret på bordet en halv times tid før du skal lave tærtebunden, så det får stuetemperatur.
Mandelmel, sesamfrø, Husk og salt blandes og smøret smudres heri. Til sidst tilsættes ægget, og tærtedejen æltes ensartet. Den presses ud i en tærteform og forbages ca. 12 minutter ved 200 grader, til den er gyldenbrun
 
Imens laves fyldet:
 
Ingredienser til fyldet:
500 gr. blandede svampe
1 ps. frisk spinat (ca. 300 gr)
1 fed hvidløg
1 pk. bacon – kan udelades hvis man er vegetar
100 gr. hvid ost, skåret i tern
3 økologiske æg
2 dl. creme fraiche 18%
salt og peber
75 gr. reven ost
Fremgangsmåde:
Damp spinaten i en gryde ved svag varme og lad den køle af.

Steg bacon på panden indtil det er gyldent og tilsæt så de rensede og skiveskårede svampe og de friskpressede hvidløg. Lad det småsimre indtil svampene har taget farve.

Pisk æg med cremefraiche. Vrid al væden af spinaten og vend den i æggemassen. Tilsæt svampe, bacon og osteternene, og vend det godt rundt.

Fordel fyldet på tærtebunden og drys den revne ost henover. Bag tærten i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

Tærten serveres med salat eller grønsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar