lørdag den 2. februar 2013

Blomkålssuppe

Hot og mættende blomkålssuppe, som vegetarer også kan spise, hvis bare parmaskinken udelades.




 

Ingredienser:
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. revet frisk ingefær
1 tsk. smør
1 lille blomkålshoved
5 dl. vand
1 grønsagsbouillon
1 dl. fløde 38%
1 pk. parmaskinke (ca. 6 skiver)
1 ps. pinjekerner
Salt og peber




Fremgangsmåde:
Tænd for ovnen på 225 grader.

Hak løg og hvidløg. Riv ingefær fint. Svits alle tre ingredienser i smør på en pande uden at de tager farve.

Del blomkålsbuketterne i små buketter og læg dem i en gryde. Hæld vand og bouillon ved og lad det koge i ca. 10 minutter indtil blomkålen er mør.
Hæld vand, blomkål og løgene i en blender og blend det til en jævn suppe.  Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Det kan være nødvendigt at blende suppen en gang mere, hvis den ikke er tyk nok.
Smag til med salt og peber.
Læg parmaskinken på bagepapir og bag det i ovnen i ca. 10 minutter til de er sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Rist i mellemtiden pinjekernerne på en tør pande, til de bliver gyldne.




Parmaskinken knuses helt og drysses, sammenmed pinjekernerne, på den glohede blomkålssuppe, der er anrettet i skåle.
Servér eventuelt lidt fuldkornsbrød til suppen.
 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar