lørdag den 23. februar 2013

Kikærtefrikadeller (vegetar)


Det er ikke altid, at jeg har lyst til at spise kød om morgenen, og kan derfor have svært ved at få mine proteiner. Derfor kan disse frikadeller være et blidt suplement til min vanlige græske yoghurt med kværnede frø, nødder og bær. De er milde i smagen, og kan også bruges som snack. 

(10 stk.)

Ingredienser:
1 ds. kikærter
50 gr. sesamfrø
½ løg
1 fed hvidløg
1 æg
2 tsk. loppefrøskaller
1 spsk. olie
1 tsk. paprika
Salt og peber



Fremgangsmåde:
Kværn sesamfrøene til pulver i en morter eller kaffekværn. Hak løget fint. Skyl kikærterne grundigt, og dup dem tør med køkkenrulle. Put kikærterne i blenderen og blend dem sammen med resten af ingredienserne. Det kan være en idé at bruge en stavblender, da det ellers kræver, at man rører godt rundt i blenderen ind i mellem for at få blendet kikærterne. De klistrer nemlig sig fast til blenderen og er svære at få blendet jævnt.

Form dejen til 10 frikadeller og steg dem i rigeligt smør på en pande 5-7 minutter på hver side på middel varme.

Tip: Tilsæt lidt revet gulerod eller anden grønsag for at få dem lidt saftigere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar