lørdag den 16. februar 2013

Sushi - uden ris

 
(ca. 8 maki ruller)

Ingredienser:
2 dl. færdigkogt quinoa
2 spsk. økologisk mayonnaise
2 tsk. friskkværnet chiliflager
Rød peberfrugt
Agurk
Avocado
Røget laks
1 blad Nori tang

Fremgangsmåde:
Den kogte afkølede quinoa røres sammen med mayonnaisen og chilliflagerne.
Bambusmåtten rulles ud og der lægges et stykke husholdningsfilm henover hele måtten, så der ikke kommer mad ind mellem bambusstavene.
Oven på filmen lægges et blad Nori tang, hvorefter quinoaen fordeles i et passende tyndt lag henover det hele på nær de øverste par cm. Husk at komme godt ud til kanterne.

En tynd aflang skive agurk, peberfrugt, avocado og røget laks lægges samlet på stribe på tværs oven på quinoaen.

Så er det tid til at rulle tangbladet stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten. Sørg for at presse jævnt langs hele rullen. Rul en tand mere og pres jævnt igen. Sådan fortsætter du til du når enden. Påfør lidt vand på den del af tangen, som du ikke smurte quinoa på og forsegl rullen så den holder formen.
Sæt rullen på køl i en halv times tid og skær så rullen ud i 6-8 stykker (ca. 1-1,5 cm pr rulle). Husk at skylle kniven ren mellem hvert stykke (så undgår du at det hænger fast og bliver smattet).

Dyp rullerne i lidt soya, og spis syltet ingefær (uden sukker), og evt. lidt wasabi til.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar