onsdag den 13. februar 2013

Tabbouleh salat


Denne salat kan med fordel laves dagen før serveringen. Quinoa frøene indeholder omega-3, næsten alle essentielle aminosyrer, samt har et højt proteinindhold. Derfor er den at foretrække i stedet f.eks. ris eller pasta, som har et højt kulhydratindhold og et højt GI (glykæmisk index, der påvirker blodsukkeret for meget).
Husk at skylle quinoa grundigt før kogning, da de ellers kan give en bitter smag. Kogetiden er ca. 10 minutter på middel varme. Brug 2 dele vand til 1 del quinoa. Du kan også bruge bulgur, som bruges i den traditionelle tabbouleh.
 
 
Ingredienser:
2 dl.  quinoa
500 gr. cherrytomater eller fuldmodne tomater
1 bundt bredbladet eller kruspersille
1 bundt forårsløg (ca. 5 stk.)
½ dl. jomfru olivenolie
1 citron – saften deraf
½ rød chili, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Tilbered quinoaen som anført på posen. Sæt den færdige quinoa i køleskabet til afkøling.
Tomater, persille og forårsløg hakkes meget fint, og vendes herefter med den afkølede quinoa.
Pres saften af citronen og bland den med olien, hvidløg, chili, salt og peber. Lad dressingen stå og trække en time på køl.

Hæld dressingen over salatblandingen og vend det hele grundigt rundt. Lad salaten trække i et par timer før serveringen.

Ingredienserne
 
Tabbouleh to go
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar